B-Hack ® je bedrijf in één dag

Veel bedrijven in een groeifase hebben behoefte aan structuur. Want in het begin is elke kans welkom. Voor deze bedrijven is deze workshop van één dag ontwikkeld. Hierin word je meegenomen in de theorie en krijg je de kans je gedachten (vaak samen met je MT) goed op papier te krijgen. Van kernwaarden tot BHAG (big hairy audicious goal, oftewel je langer termijn doel)

We versnellen je bedrijfsstrategie in één dag en ‘hacken’ je bedrijf ten goede.

go delphi

In één dag je belangrijkste business strategie concretiseren

Veel bedrijven in een groeifase hebben behoefte aan structuur. Want in het begin is elke kans welkom, maar als je groeit en andere mensen wilt meenemen is het belangrijk dat je dicht bij de kern van je dienst of product blijft. Vragen die dan vaak leven bij de ondernemer en een management team zijn:

  • Voor welke type klanten gaan we werken? En welke niet?

  • Waar zijn we het beste in? En wat laten we voortaan links liggen?

  • Wat is ons onderscheidend vermogen?

  • Hebben we een X-factor?

  • Wat is de gemene deler van onze bedrijfscultuur?

  • Wat is onze langer termijn doelstelling (BHAG) en wat moeten wij op korte termijn doen om deze te bereiken?

Op al deze vragen krijg je antwoord tijdens een workshop van één dag waarin je wordt meegenomen in de theorie, je kennis over het bedrijf kunt delen en wordt uitgedaagd om een aantal strategische elementen goed op papier te krijgen. Omdat we je bedijfsstrategie in één dag gaan versnellen, ‘hacken’ we je bedrijf ten goede; daarom heet deze dag B-Hack.

Wat gaan we deze dag doen?
In deze workshop neem je maximaal vier teamleden mee en gaan we concreet de volgende onderwerpen oppakken:

  1. BHAG (je langer termijn doelstelling) plotten. Lees mijn blog over het belang van een BHAG hier.
  2. Het Egel-concept (wat is de kern van je product) bepalen.
  3. De 7 strata (wat is je X-factor?) uitwerken.
  4. De kernwaarden bepalen waar je je cultuur mee bouwt.

Daarna ga je zelf verder met het visualiseren van de BHAG, het uitwerken van de kernwaarden en het ontwikkelen van een X-factor. Na de B-Hack sessie heb je al een belangrijk stuk schaalbaarheid in je organisatie aangebracht. Je weet immers de gemeenschappelijke missie van je management team of founders team. Deze zit niet meer in je hoofd, maar deze is samen opgeschreven. Vanaf hier gaat de weg alleen maar omhoog.

Wat onze klanten zeggen

—Arianna Huffington

“Fearlessness is not the absence of fear. It’s the mastery of fear. It’s about getting up one more time than we fall down” 

Eerste kennismakingssessie met Wouter Glaser van Go Delphi

Samen met je MT het strategische fundament leggen en je BHAG bepalen?

De B-Hack dag is een uitgebreide workshop die bij voorkeur plaatsvindt op een externe locatie. De dag is inclusief voorbereiding, intake, de dag zelf en uitwerking van kernwaarden, BHAG, hedgehog en 7 strata. Locatie is in overleg.