Exitstrategie voor ondernemers

Wil je een exit? En onder welke voorwaarden dan? Wat zijn jouw voorwaarden? Meestal is je onderneming je levenswerk.

Als je al drie jaar van tevoren bedenkt wat je exit-voorwaarden zijn, dan zal je exit veel beter zijn dan je nu te laten meeslepen in een onderhandeling. Jij moet jouw voorwaarden kunnen stellen. En voordat je überhaupt in een onderhandelingstraject terecht komt, wil je simuleren hoe zo’n proces gaat. Om daarmee een nog betere positie in te nemen en met de best mogelijke deal er van door te gaan. Go Delphi helpt je hierbij, met de allerbeste professionals op het gebied van corporate finance, fiscaliteit en advocatuur.

go delphi

Waarom een exit uit je bedrijf?

Een exit is vaak geen doel. De meeste ondernemers ondernemen vanuit passie. Toch kan het in je aard zitten om iets op te zetten en na de opstartfase anderen de ruimte geven om dit voor te zitten.

Daarnaast is een exit een enorm compliment voor hetgeen je hebt neergezet. En misschien toch een soort rust op financieel vlak.

Maar wellicht kun je de rust vinden om de groei van je eigen bedrijf verder uit te bouwen. Of creëer je zelf een exit door een structuur te bouwen dat je aan je bedrijf werkt en niet in je bedrijf.

Allemaal verschillende scenario’s. Waarbij het fijn is om advies in te winnen van iemand die al vier exits heeft meegemaakt (drie zelf en één als investeerder).

De deal

Wanneer het zover is en er echt iemand interesse toont in de overname van je bedrijf, dan is het belangrijk om de juiste mensen om je heen te verzamelen. Denk aan fiscalisten, advocaten, M&A verkoopspecialisten etc. Een heel circus aan mensen. Die niet altijd op een lijn zitten.

Wie moet je hebben? En wie is het rust- en steunpunt in alle hektiek?

Wat onze klanten zeggen

— Verne Harnish

“Letting go and trusting others to do things well, is one of the more challenging aspects of being a leader of a growing organization”

Eerste kennismakingssessie met Wouter Glaser van Go Delphi

Neem contact op als voorbereiding op een exit of tijdens een exit-traject.

Bel of app +31 652712141 voor een vrijblijvende afspraak. Of boek direct een afspraak via onderstaande button.